Friday fives #4: 5 x musea in Nederland

Een nieuwe friday fives artikel waarin ik een top vijf laat zien van musea in Nederland. Voor slecht weer of mooi weer, er is veel te zien en te doen!

rijksmuseum1. Amsterdam: Rijksmuseum
Het rijksmuseum vind ik persoonlijk het mooiste museum in Nederland. Na de verbouwing is het alleen nog maar mooier geworden. De sfeer van het gebouw, de collectie! Adembenemend zijn de schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten, maar ook in de verdiepingen hoger is er prachtige moderne kunst te zien. De huidige tentoonstelling is Late Rembrand, nog te bekijken tot 18 mei.

nederlands fotomuseum2. Rotterdam: Nederlands fotomuseum
Het Nederlands fotomuseum is boeiend, omdat fotografie vaak onderschat wordt als kunstvorm.
In het museum kun je verbazen met prachtige collecties en tentoonstellingen. Om te begrijpen wat fotografie met kunst te maken heeft moet je een keer naar het Nederlands fotomuseum. De tentoonstelling op dit moment is 175 jaar Rotterdam, te bekijken tot 17 mei.

de pont3. Tilburg: de Pont museum
Tilburg heeft een modern museum. Interessante hedendaagse kunst wordt hier tentoongesteld.
Op dit moment zijn er schilderijen van Toon Verhoef en films van Isaac Julien.

kroller muller4. Otterlo: Kröller-Müller museum
Met de lente in het vooruit is het Kröller-Müller museum een prachtlocatie. De beeldentuin is namelijk de bekendste attractie van het museum. Genieten! Op dit moment zijn er twee tentoonstellingen te zien: Sufficient Force en Armando. Tot 22 maart nog te bekijken.

beelden aan zee5. Den Haag: Beelden aan Zee
Het museum Beelden aan Zee is vanwege de locatie al meer dan de moeite waard. Met de mooie dagen in het vooruit is het fijn om het strand en de boulevard te combineren met de rust in het museum. Het terras biedt nog genoeg mogelijkheden om te genieten van de zon!

Share Post :

More Posts

Leave a Reply