Kunst & Interieur

Een interieur persoonlijk maken is voor mij niet alleen foto’s ophangen. Sterker nog, thuis heb ik geen enkele foto aan de muur. Maar wat siert mijn muur nu dan wel? Plus wat voor ‘kunst’ heb ik verder in mijn interieur?

Martello Guido
banner martello
De laatste vakantie heeft een mooi souvenir opgeleverd. Martello Guido is een kunstenaar gespecialiseerd in keramiek,  in een klein dorpje: Levico Terme. Vanuit mijn jeugd zijn we vaker in zijn winkel/atelier geweest. Ik weet niet of het nostalgie is en dat mijn bewondering voor zijn werk daaruit voort komt. In ieder geval vind ik het prachtig. We hebben een prachtige lamp gescoord als souvenir.
Een ander item is een beeldje wat als souvenir is meegebracht door familie, ook van Martello.

Paper Vase – Pepe Heykoop
pepe heykoop melkmeisje
De Paper Vase is een hoes die je om een fles heen kunt doen. De Paper Vase handgemaakt in Mumbai. Met een reden, doordat de vrouwen papieren vazen maken blijven ze uit de armoede. Er zijn diverse ontwerpen te koop. Op de eettafel staat bij mij het ontwerp met het melkmeisje.

Nieuwe aankopen
banner prenten
In een prachtig antiekzaakje heb ik een paar mooie prenten gescoord. Het zijn tekeningen die je vooral in oude botanische boeken vindt. Met oud bedoel ik dat de prenten rond 1900 zijn gemaakt.
Binnenkort zal ik naar mijn lijstenmaker om de werken in te lijsten. De tekening met de kwal is een steendruk, de andere een prent. De prent zal niet zo veel waarde hebben, de steendruk iets meer maar geen flauw idee hoeveel. Doet er niet toe. Ik vind het gezellig staan. De bedoeling is dat verschillende muren in het huis een verzameling worden van kunst & curiosa. Een beginnende verzameling, ik hou je op de hoogte!

 

Share Post :

More Posts

Leave a Reply