Lazy Sunday: film, serie of documentaire

Volgende

Zondag 18 januari: erg regenachtig, grijs en fris…
Vandaag doe ik niets liever dan een film/serie of goede documentaire kijken.
Ik ben vast niet de enige! Om iets meer inhoud te geven aan de zondagmiddag of avond:

1. Film: Girl with a pearl earring (2003)
met Colin Firth en Scarlett Johansson
De film ‘Girl with a pearl earring’ is, zoals de titel al doet vermoeden, gebaseerd op het schilderij van Johannes Vermeer uit 1666. De film is niet geheel autobiografisch, maar geeft wel een goede indruk van de schilder en de periode: de Gouden Eeuw. Mooie romantische film!

2. Serie: Rembrandt en ik (2011)
Vier afleveringen over het leven van Rembrandt. De serie begint met hoe Rembrandt op jonge leeftijd begint te schilderen. Het karakter van Rembrandt, roem en familieproblemen zorgen voor meer drama in de daaropvolgende afleveringen.
Rembrandt en ik

3. Documentaire: Hollands Licht (2003)
De documentaire ‘Hollands licht’ gaat over de hypothese dat het licht in Nederland anders is dan in de rest van de wereld. De hypothese is al gevormd in de tijd van de Hollandse meesters: de Gouden Eeuw.
In de documentaire wordt de hypothese besproken en onderzocht.
hollandslicht

4. Serie/documentaires:Hollandse meesters (2011) 
In de serie/documentaire worden Nederlandse kunstenaars onder de loep genomen. Wat is hun visie en vooral: wie is de kunstenaar?

5. Film: Metropolis (1927) door Fritz Lang
De film van Fritz Lang is een zwart-wit film. Hoe de toekomst eruit gaat zien is vaak een thema voor schrijvers, kunstenaars en regisseurs. De film van Fritz Lang heeft absoluut niet een Apocalyps-werking. Wel een aantal angstaanjagende ideeën over hoe 2026, de toekomst, eruit zal zien. Kijken!

[fbshare]

Volgende Share Post :

More Posts

3 Comments

 • Berber
  23 January 2015 at 17:56  - Reply

  Topper! Ik zal geregeld naar je blog terugkeren om je inspirerende aanraders ter harte te nemen :) Kan niet wachten op meer interessante tips, ga je ook over voeding schrijven? met heerlijke vernieuwende recepten? Of blijf je alleen bij de kunst :) Liefs Berber

  • Daniëlle Boorsma
   25 January 2015 at 09:40  - Reply

   Hey! Dankjewel! Hoofdzaak is kunst en cultuur, maar ik zal ongetwijfeld uitwijken naar andere onderwerpen :-) Voeding houdt mij ook altijd erg bezig, dus komt in orde. Hou het in de gaten!
   Leuk om je reactie te lezen, liefs Daniëlle

   • Anneke
    9 March 2015 at 19:02  - Reply

    Hoi Danielle, een woord? Prachtig! Ik ga regelmatig kijken.

    Groeten Anneke

Leave a Reply