Lazy Sunday: the Imitation Game

Acteurs: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Charles Dance.
Draait vanaf: 8 januari 2015

Wat een meesterlijke film heb ik gezien afgelopen week in de bioscoop: the Imitation Game. Genomineerd voor maar liefst acht oscars is the Imitation Game een compleet plaatje: goede acteurs, goed filmwerk en een waargebeurd verhaal. Een verhaal over de Tweede Wereldoorlog die de meeste voorgaande films doet vergeten. Een film waarin een stuk geschiedenis wordt verteld die je waarschijnlijk nog niet kent. Een stuk geschiedenis wat 50 jaar stil is gehouden…

THE IMITATION GAME
the team

Alan Turing is een britse wiskundige die in aanloop van de Tweede Wereldoorlog in dienst komt van de overheid. Alan Turing komt in een team terecht waarbij ze de opdracht krijgen om de Enigma te kraken. De Enigma wordt door de Duitsers gebruikt om te coderen en te decoderen. In de ochtend seinen de Duitsers elkaar bizarre berichten. Expres. De Enigma gebruiken de Duitsers om de berichten weer te decoderen: de informatie in de berichten bevat coördinaten en informatie over aanvalsposities.
Alan Turing komt eerst in een team terecht die al gauw niet voldoet. Alan Turing heeft namelijk het plan om een machine te bouwen die de Enigma moet verslaan. Het oorspronkelijke team wordt door Alan vervangen in personen die meer zijn denkwijze kunnen volgen. Maar de vraag blijft: is het mogelijk om de meest complexe codeermachine te verslaan met een nieuwe machine?

alan turing
Alan Turing

Alan Turing is een boeiend persoon, complex, briljant, maar niet sociaal. Het leven van Alan Turing wordt voortdurend op de achtergrond afgespeeld. Noodzakelijk, in de film wil je de hoofdpersoon leren begrijpen. Alan Turing is anti-sociaal, autistisch te noemen. Een ander thema wat ook voorbij komt in de film is homoseksualiteit, wat ook nog een kleine rol speelt in de film en dit deel van de geschiedenis.

Trailer

[fbshare]

 

Share Post :

More Posts

Leave a Reply