New in: Faber-Castell Polychromos potloden

Vorige

Een tijdje terug heb ik een set Faber-Castell Polychromos potloden gekocht. Hoog tijd om jou de potloden te laten zien en een review te geven!

Faber Castell
Lichtvaste, enorm kleurenpalet en watervaste potloden: dit zijn de termen waarmee Faber Castell zijn potloden kenmerkt. Precies drie redenen voor nieuwsgierigheid. Mijn eigen werk is gericht op 2D en daarvoor is goed materiaal een vereiste. Nog een pluspunt is dat de producten van Faber Castell milieubewust worden geproduceerd. Reden nummer vijf voor mij is naar aanleiding van de tekeningen van Marco Mazzoni. Maar doet Faber Castell wat het belooft?

De potloden
banner potloden boxFaber Castell biedt verschillende sets aan in diverse prijsklassen. Ik heb gekozen voor een set van 36 kleuren voor de prijs van 50,50 euro. Het is een vrij uitgebreid kleurenpalet en qua investering nog een redelijk ‘normaal’ bedrag.
Het is een zogenaamde studiobox. De box is mooi compact qua formaat en heeft een luxe uitstraling. Er zit een boekje bij met informatie over de potloden en het bedrijf. De potloden zijn mooi stevig en voelen fijn aan in de hand. Ik wil ze graag uitproberen!

Op papier
banner kleuren review
Wauw, het eerste wat opvalt is het pigment. Een simpel vierkantje vlug inkleuren is meteen helder in kleur. De kleur van de stift (punt) en de buitenkant van het potlood is matching op papier. De 36 kleuren zijn prachtig in gebruik. Twee verschillende kleuren samen blenden gaat super makkelijk! En een vierkantje in allerlei tonen invullen is zo gedaan. Waar je bij een gemiddeld potlood vaak de punt moet slijpen tijdens gebruik, kun je met de potloden van Faber Castell lang doorgaan. Ja, de potloden zijn veelbelovend vanaf de buitenkant maar ook in gebruik! Heel fijn is dat wanneer een kleur sneller opgaat dan de rest van je set, ze makkelijk verkrijgbaar zijn per stuk.
De aanschaf is misschien iets duurder, maar daarvoor heb je wel veel plezier. Ik zou het zeker aanraden wanneer je vaker met potloden werkt voor het maken van eigen werk.
 
Koop bij bol.com

Vorige Share Post :

More Posts

Leave a Reply