Reisverslag: La bella Verona

Ah Verona, een stad die ieders hart sneller doet kloppen. Een stad die alles heeft: culinair, cultuur, kunst, mooie winkels…La Bella Verona, zonnige foto’s voor een grijze dag..en inspiratie opdoen voor de zomervakantie! Van een Romeinse Arena tot Disneywinkels en Louis Vuitton. Verona heeft alles.

Afgelopen zomer hebben we een vakantie in Noord-Italië geboekt. In een klein dorpje Tenna hebben we een week doorgebracht. Voor de laatste dag stond Verona op de planning. Om een hele dag de stad te kunnen bekijken heb ik van te voren via booking.com een B&B geregeld. Helaas ook halverwege het prachtige zonnige Verona een ongelofelijke onweer- en regenbui. Zo erg dat we om half vijf al naar onze kamer in bed & breakfast Mariclà zijn gegaan. Ach ja, een reden om nog een keer Verona te bezoeken! Want behalve onderstaande tips is er nog veel meer te zien!

banner museo maffMuseo Lapidario Maffeiano
De B&B Mariclà heeft genoeg parkeergelegenheid. Het is openbaar, maar gratis. Vanuit de B&B zijn we naar de stad toe gelopen, een kleine 1,5 km.  Museo Lapidario Maffeiano is een prachtig gebouw met veel Romeinse, Griekse en Etruskische bezienswaardigheden. De vondsten die in het museum te zien zijn, zijn vooral begrafenisstenen, tombes en gedenkstenen. Het gebouw is qua architectuur ook interessant, prachtige zuilen en gewelven en andere architectonische hoogstandjes. Kijk maar naar de foto’s.

banner arena veronaArena Verona
De arena van Verona staat bekend om de opera’s die er worden gehouden. Het is een compleet Romeinse arena, die beroemd is omdat het zo goed bewaard is gebleven.
De bedoeling is om nog een keer een opera mee te maken in de Arena. Door het slechte weer ging de opera voorstelling niet door toen wij er waren. O ja, met een oude studentenpas krijg je nog korting op de entreeprijs. Een nieuwe voldoet ook hoor, maar ben zelf al een periode student-af. Beetje ondeugend, maar de entree voor elke culturele attractie tikt op een gegeven moment wel aan.

banner piazza dellePiazza delle Erbe
Jaaa, eten eten eten! Ik HOU van de Italiaanse keuken: ambacht, pure producten en eenvoud. Piazza delle Erbe heeft veel mooie kraampjes voor souvenirs en prachtige kleine restaurantjes. De prijzen zijn prima te doen.  Zelf hebben we gegeten bij Casa Mazzanti, een fijne goedgevulde salade als lunch. Piazza delle Erbe is mooi aangesloten met de winkelstraten. Let ook eens op de enorme marmeren plavuizen die gelegd zijn in de stad voor de looppaden.

banner casa guilliettaCasa di Giulietta
Het verhaal van Romeo en Julia, geschreven door Shakespeare, is terug te vinden in het centrum van Verona. Het verhaal gaat dat het personage Julia gebaseerd is op een vrouw genaamd Julia, wonende in Verona. Het huis is nu een museum en buiten staat een beeld van Julia die geluk schijnt te geven. Het balkon is overigens niet origineel maar veel later aangebouwd.

banner benmariclaB&B Mariclà
Een fijne bed en breakfast, mooi rustig buiten het centrum. De hele B&B heeft wifi. De kamers zijn ruim en voorzien van airco en balkon. De badkamer is schoon en vrij nieuw. Het ontbijt is lekker en uitgebreid. Zeker aan te raden, ook voor de prijs: rond de 80 euro voor twee personen, inclusief ontbijt. Plus in het hoogseizoen.

[fbshare]

Share Post :

More Posts

Leave a Reply