Wednesday’s artist: Luka Fineisen

Op woensdag kun je standaard een artikel verwachten met werk van een kunstenaar.
Een hedendaagse kunstenaar of juist één uit een heel grijs verleden, maar absoluut niet om te vergeten.

Vandaag het werk van Luka Fineisen.

Korte biografie
De Duitse kunstenares Luka Fineisen(1974) speelt in haar werk vooral met materiaal en zwaartekracht. Materialen zoals ijs, schuim, kaas, stro, vloeibare kunststoffen en andere materialen die haar inspireren tot nieuw werk. Luka Fineisen bezit een interessant cv met meerdere belangrijke kunstprijzen, tentoonstellingen en academies. Op dit moment is er niet een huidige tentoonstelling bekend.

Werk

Bubbles (2010)

De serie  Bubbles (2010) is gemaakt van plastic. De uitwerking in plastic komt dicht in de buurt van een zeeoplossing. Geslaagde materiaalkeuze en een magische uitwerking in de ruimte.

luka fineisen
Kleines stückchen Paradies (2010)

Giethars is ook een materiaal waar Luka Fineisen graag mee werkt. De serie Kleines stückchen Paradies(2010) heeft de werking als een serie filmstills.

Onderstaand werk is een installatie waar glitters elke 45 een andere kant worden opgeblazen. Ergens in het werk van Luka Fineisen is een bijna kinderlijke fascinatie te zien voor ongewone materialen. De serie Bubbles in plastic zorgt ervoor dat de bubbel niet uit elkaar spat. Kleines stückchen Paradies ziet eruit als melk en honing. Het nodigt uit om te ruiken en te proeven. De serie Vielspattikelsystem is een traktatie voor het oog, bijna die van een ekster met zoveel goud. Interesse in het werk van Luka Fineisen?

Klik hier om de website van Luka Fineisen te bezoeken

luka fineisen 2
Vielspattikelsystem (2011)
[fbshare]

Share Post :

More Posts

Leave a Reply