Wednesday’s artist: de tekeningen van Oriol Angrill Jordà

Oriol Angrill Jordà maakt ontzettend gaaf werk. Werk waar je van gaat stuiteren, of tenminste, ik wel! Vandaag dus het werk van Oriol Angrill Jordà, een spaanse kunstenaar die toch verdikkeme briljant cv op zijn naam heeft te staan.

Korte biografie
Oriol Angrill Jordà schrijft op zijn website een opmerkelijke zin: “I really had no interest in drawing or art culture. I completely unknew there were people living and working on Art. Despite my childish ignorance, I had already an easily skill to draw or rather that, a facillity to represent what I saw on paper”. De drijfveer in het werk van Oriol gaat puur om de essentie van tekenen: spel van licht en schaduw, fascinaties voor natuur en het portret.

oriol 1
Graphite black & white

De tekeningen van Escher zijn een inspiratiebron geweest voor Oriol. In het werk hierboven kun je dat goed zien. Doel van Oriol was om beter te kunnen tekenen dan Escher en dat kan hij.

oriol 2
Gems stereoscope

Verschillende materialen gebruikt Oriol in zijn werk: potlood, aquarel, ets en gemengde technieken.

oriol 3
Blendscapes

De serie blendscapes is magisch en alle drie fascinaties van Oriol zijn per tekening gebruikt. Gefascineerd door stenen/bergen, portret, licht en schaduw.

oriol 4
The earth fragrance

Bovenstaand portret uit de serie the earth fragrance is letterlijk adembenemend. Bijna een soort moeder natuur. Je blijft je afvragen of er toch niet een diepere betekenis zit achter het werk van Oriol. Hij beschrijft nergens echt over zijn fascinaties, enkel dat kunst hem eigenlijk nooit heeft geinteresseerd, totdat hij er goed in blijkt te zijn en een studie illustratie volgt. Egoïstisch of naïf, ik ben er niet over uit. Ondertussen vergaap ik mij wel aan de series die gepubliceerd staan op de site: http://oriolangrill.com/

[fbshare]

Share Post :

More Posts

Leave a Reply