Wednesday’s artist: multimedia sculpturen Rowan Mersh

Een nieuwe wednesdays artist met opvallende creaties, installaties en schilderijen.
Een Britse kunstenaar die zichzelf ziet als een multimedia sculpturist.
Het werk van Mersh maakt mij altijd stil, ik ben altijd erg onder de indruk. Het gaat over beweging, organismen, mannelijkheid versus vrouwlijkheid, stevigheid maar toch weer kwetsbaar…

Korte biografie
Het werk wat Rowan Mersh maakt is intuïtief van oorsprong. Ongewoon materiaal is ook een uitgangspunt in het werk van Mersh en dat doet hij goed: zijn werk wordt bijna een mix tussen kunst, design en fashion. Sinds 2005 is Mersh aan de slag als beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in London.

Nieuw werk
Onderstaand werk is het meest recente werk van Mersh (2014). De eerste serie hieronder heeft de naam Pithváva Female. Er is weinig informatie bekend over materiaal en betekenis van de titel. Het doet mij zelf denken aan zeedieren, zeepokken.

banner rowan mersh 2014

Onderstaand werk is ook een zeer recente serie van Rowan Mersh. Het materiaal is wederom weer niet te herleiden of te herkennen, de structuur heeft iets weg van veren, iets dierlijks. Ik hou van kunst wat mij op een verkeerd been zet: beetje surrealistisch. banner rowan mersh 2 2014

Selectie oud werk
banner rowan mersh 2007
Slechts een kleine selectie oud werk (2007) van Mersh. Bovenstaande serie laat ook zien dat het fashion en design gedeelte ook in het portfolio zit. Fashion is eigenlijk misplaatst, couture zou meer gepast zijn. couture en kunst zijn twee categorieën die dicht bij elkaar zitten.

banner rowan mersh 2010
Een serie uit 2010. Grote installaties met bijzonder materiaal. De overgang van harde en zachte materialen in één sculptuur. Wat een ruimtebeleving krijg je met dit werk.
Zin om meer werk te bekijken? Klik dan hier voor de website van Rowan Mersh.

[fbshare]

 

Share Post :

More Posts

Leave a Reply