Wednesday’s artist: portretten en ander werk, Levi van Veluw

Het is weer woensdag en tijd voor een nieuwe kunstenaar en kunst om van te genieten.
De portretten en beelden van Levi van Veluw mogen niet ontbreken.

Biografie
Levi van Veluw is sinds 2007 afgestudeerd aan de kunstacademie Artez in Arnhem. Levi is een multidisciplinaire kunstenaar: fotografie, beelden, video, tekeningen en installaties.
Een indrukwekkend cv waarin je kunt zien wat voor enorme sprongen Levi heeft genomen in zijn carrière. Een eerste solo expositie zorgde voor bekendheid in Amerika.

Ouder werk
banner levi
De portretten die hierboven te zien zijn is hoe Levi van Veluw bekend is geworden. Portretten op de meest uiteenlopende manieren weergegeven. Is het fotografie of is het beeldende kunst? Spannende beelden met een eenvoudige compositie. Meer heeft het werk niet nodig.

levi van veluw fiberglassHet zelfportret is een groot onderzoek geworden, rijkelijk beloond met een award in Amerika voor zijn fotografiekunsten. Levi vandaag de dag laat heel ander werk zien…Kijk gauw mee.

Recent werk
banner levi van veluw 2012
De werken hierboven zijn van een serie uit 2012. In de lijn van de portretten 2007-2009.
Beide foto’s komen uit de serie Origin of the Beginning. Alles in de ruimtes, installaties, is gemaakt van hout. De ideeën komen voort uit jeugdherinneringen. 

banner levi 2014
De meest recente werken komen uit 2014. Een serie bestaande uit foto’s en tekeningen. De linkse afbeelding is een houtskool tekening, de tweede is een foto. Beide komen uit de serie The Collapse of Cohesion. De multidisciplinaire manier van kunst maken is sterk, maakt nieuwsgierig, maar laat mij soms ook achter met heel veel vragen. De thematiek in het werk is bijna abstract, maar ook weer dromerig en ook letterlijk. Het idee ook dat de thematiek uit zijn jeugdherinneringen komt, geeft veel mysterie. Levi gaat een andere weg in met zijn recente werk. Het portret wordt meer losgelaten en het lijkt een zoektocht naar steeds meer abstractie of juist essentie? Ik blijf hem volgen komende tijd.
(Er bestaan ook nog filmpjes op de website van levi van veluw: klik hier. )

[fbshare]

Share Post :

More Posts

Leave a Reply